Wat is WordPress?

Sven

Sven

WordPress developer / Marketeer

Met WordPress beheer je eenvoudig via de achterkant een website. Met WordPress kun je (met de nodige kennis) een prachtige website, blog of webshop realiseren. WordPress bestaat eigenljk uit 3 belangrijke onderwerpen. Dit zijn de thema’s die er voor gemaakt kunnen worden, de plugins ( waarmee je eenvoudig extra functies toevoegt ) en de editor waarmee je teksten en afbeeldingen plaatst op je website.

Hoe populair is WordPress?

WordPress is het populairste content management systeem (CMS) ter wereld om precies te zijn.

Meer dan 30% van alle websites op aarde gebruikt WordPress. En meer dan 60% van alle websites die een CMS gebruiken, gebruikt WordPress. De nummer twee, Joomla, heeft een marktaandeel van ongeveer 5%. Dit betekent dat WordPress twaalf keer zo populair is dan het tweede populairste CMS.

Deze website is gemaakt met WordPress, waarschijnlijk is de website die je hiervoor hebt bezocht ook gemaakt met WordPress (behalve als je vanaf Google komt) en hoogstwaarschijnlijk is de volgende website die je gaat bezoeken ook gemaakt met WordPress.

WordPress won de strijd met de andere CMS’en heel wat jaar terug, omdat WordPress duidelijk, gebruiksvriendelijk en vooruitstrevend is.

Dit verschil is met de jaren gegroeid. WordPress is namelijk open-source. Dat betekent dat de software gemaakt en verbeterd wordt door de community. En omdat WordPress inmiddels al twaalf keer zo populair is als de nummer twee, is de community die aan WordPress werkt ook enorm gegroeid. Dit bekent dat WordPress zich ook veel sneller ontwikkelt dan andere programma’s.

Bijna elke webdesigner en programmeur gebruikt WordPress. Dit betekent dat het aantal beschikbare designs en plugins (kleine software toevoegingen) voor jouw website, blog of webshop enorm groot is – en constant groter wordt.

WordPress is daardoor:

  • Enorm flexibel
  • Krachtig
  • Snel
  • En vooruitstrevend

Kies voor WordPress en besteed dit in goede handen uit bij Freshmonks, wij helpen je graag.

Ontdek meer artikelen

Een webshop met WordPress

WordPress webshop WooCommerce Niet altijd wanneer men aan WordPress denkt is men op de hoogte van de mogelijkheden m.b.t. een webshop. Omdat

Print-on-demand is HOT!

Als er iets op dit moment trending is, dan is het wel Print on Demand. Met print on demand verkoop jij online

Scroll naar boven