Wat is SEO en hoe werkt het?

Sven

Sven

WordPress developer / Marketeer

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen op het internet, de term SEO. SEO staat voor “Search Engine Optimization” en is zeer belangrijk om je website goed vindbaar te maken in de bekende zoekmachines. SEO is erg breed en is een verzamelnaam van diverse technieken om uiteindelijk mee te spelen in de topposities binnen bijvoorbeeld Google. Wij van Freshmonks passen deze optimalisatie toe voor de twee grootste zoekmachines die er op dit moment zijn; Google en Bing.

Waarom kan SEO interessant zijn voor jouw als ondernemer?

Wanneer je een website zonder een perfecte optimalisatie online plaatst staat de website als het ware in de woestijn. Niemand kan de weg vinden naar je website, tenzij men naam direct wordt ingevoerd in de URL balk. Deze wegen dienen gecreëerd te worden. Neem als voorbeeld een kapsalon in Eindhoven. Wanneer men een kapper zoekt in Eindhoven wordt dit in 88% van de gevallen ingetoetst in Google. Zoektermen als “ik zoek een kapper in Eindhoven” of “Kapster Eindhoven” worden ingetoetst om informatie te vergaren. Wanneer men vervolgens de zoekresultaten te zien krijgt zie je al snel kapsalons die gevestigd zijn in Eindhoven. Hoe beter je website is geoptimaliseerd, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan, hoe meer mensen er uiteindelijk op je website belanden.

Als ondernemer zijnde is het dus interessant om met je bedrijf vindbaar te worden op zoektermen die gerelateerd zijn aan de diensten die je bedrijf verleent. Zit je in de Horeca? Denk dan aan termen als “Café Haarlem”, “Bar Haarlem” etc. Tijdens een zoekwoorden onderzoek die men verricht voordat men aan de slag gaat met de optimalisatie van een website, kom je er achter hoevaak er daadwerkelijk een bepaalde zoekterm. Hoe hoger het zoekaantal, hoe hoger de concurrentie. Uit een zoekwoorden onderzoek kun je conclusies trekken zoals op welke zoektermen het interessant is om op te gaan focussen.

Ik wil meer bezoekers op mijn website

Wat ik vraag te horen krijg wanneer ik op afspraken ben zijn dingen als “Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website” en “ik heb wel bezoekers, maar verder niks”. Dit zijn vragen waar wij heel erg veel mee kunnen. Wanneer je een website op de juiste manier optimaliseert krijg je relevante bezoekers op je website. Wanneer de relevantie tussen de zoekterm die in Google wordt ingetoetst en de tekst / het aanbod op je website gelijk is, is de kans van slagen vele malen groter. Met SEO optimaliseer je je website met een gericht plan op de juiste zoekwoorden en zinnen waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Wanneer we een zoekwoorden onderzoek gaan maken gaan we de relevante termen analyseren en uitwerken om te zorgen dat de website de juiste bezoekers trekt. Wanneer dit vervolgens is geïmplementeerd komen er relevante bezoekers op. Deze relevante bezoekers moeten vervolgens omgezet worden naar klanten, ook wel conversie genoemd. Laten wij van Freshmonks hier nou net een KEI in zijn :)!

Neem eens contact op, dit kan per app of belletje op 06 20 37 01 65 (Sven), per chat, of per mail.

Ontdek meer artikelen

Een webshop met WordPress

WordPress webshop WooCommerce Niet altijd wanneer men aan WordPress denkt is men op de hoogte van de mogelijkheden m.b.t. een webshop. Omdat

Print-on-demand is HOT!

Als er iets op dit moment trending is, dan is het wel Print on Demand. Met print on demand verkoop jij online

Scroll naar boven