De grootste voordelen van dropshipping

Sven

Sven

WordPress developer / Marketeer

De term dropshipping heb je wellicht al eens voorbij zien komen. Het is een heel interessant manier om online inkomsten te genereren met een webshop zonder daar producten voor op voorraad te hebben. Het komt er eigenlijk op neer dat je producten doorverkoopt van je leverancier. Jij plaatst deze producten op je webshop, ontvang je een order? Dan plaats jij deze order handmatig of geautomatiseerd door naar de leverancier. De leverancier verstuurd vervolgens onder jouw webshopnaam/gegevens de artikelen naar de klant die op jouw webshop heeft besteld, ideaal toch?

Je kunt dus wanneer je gebruik maakt van dropshipleveranciers eenvoudig een webshop opzetten zonder al te veel risico. Dit kan heel interessant zijn om bijvoorbeeld eerst te experimenteren met het hebben van een webshop en om te ontdekken of dat het beheren van een webshop wel voor jouw is weggelegd. Je werkt dus aan je eigen online positie. Je bouwt je eigen rankings op binnen Google, je realiseert je eigen webshop en bepaalt eigenlijk nagenoeg alles zelf.

Geen voorraad

Wanneer je start met dropshipping is het grootste voordeel dat je geen voorraad hebt. Alle voorraad ligt bij de leverancier opgeslagen en wordt alleen verstuurd als jij de order doorzet. Hiermee hoef je dus eigenlijk geen investeringen te doen en is het eenvoudiger en veel goedkoper om een webshop te openen. Let wel op; niet iedereen bied dropshipping aan. Ga online opzoek naar de juiste leverancier die de service aanbiedt. Sommige partijen geven het aan op hun website  dat zij uit hun eigen voorraad kunnen leveren naar jouw klant, andere partijen dien je echt te mailen om het te achterhalen.

Geen risico

Zoals daarnet al aangegeven loop je weinig risico. De voorraad ligt bij een andere partij. Ga wel eventjes goed achter de retourneermogelijkheden aan. Wat is er als een klant niet tevreden is, gaat het pakket dan terug naar de leverancier of is dit niet mogelijk? Je loopt geen risico met grote voorraden die niet verkocht worden, pakketten die kwijtraken en alsnog op eigen kosten verzonden moeten worden en noem het allemaal maar op. Heb je een laag budget? Dan kan dropshipping erg interessant voor je zijn.

Hoe vind je de goede dropship leveranciers?

Er zijn heel veel websites waar je tegenwoordig leveranciers kunt vinden. Vele websites bieden de mogelijkheid om dropshiplijsten te downloaden (soms zelfs tegen betaling), trap hier niet in. Meestal hebben duizenden mensen deze lijst al en zijn deze leveranciers al “verzadigd” en niet meer uniek. Een leverancier met minder bekendheid / populariteit is veel interessanter en heeft veel meer potentie om te slagen.

Doe research om te achterhalen welk product in jouw ogen potentie heeft om te gaan verkopen. Ga vervolgens partijen benaderen in Nederland die het product op hun webshop of in hun catalogus hebben staan. Benader ze telefonisch (erg persoonlijk en vaak meteen duidelijkheid) en geef aan dat je geïnteresseerd bent om het product te gaan weder verkopen en stel de vraag wat daarin de mogelijkheden zijn. Vaak krijg je dan te horen dat er wederverkoperskortingen mogelijk zijn. En WHALLA! Wanneer er wederverkoperskortingen zijn kun je meestal de conclusie trekken dat er geld te verdienen valt. Geen inspiratie voor producten? Ga eens rondrijden op industrieterreinen, scroll over Bol.com of pak catalogussen er bij om inspiratie op te doen, je komt vast wat tegen.

Vrijblijvend advies nodig?

Laat je gegevens achter, dan kunnen we eens sparren. Wij beschikken over een groot netwerk aan leuke leveranciers en hebben de expertise om een dropship webshop te realiseren en inkomsten te laten genereren.

Ontdek meer artikelen

Een webshop met WordPress

WordPress webshop WooCommerce Niet altijd wanneer men aan WordPress denkt is men op de hoogte van de mogelijkheden m.b.t. een webshop. Omdat

Print-on-demand is HOT!

Als er iets op dit moment trending is, dan is het wel Print on Demand. Met print on demand verkoop jij online

Wat is SEO en hoe werkt het?

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen op het internet, de term SEO. SEO staat voor “Search Engine Optimization” en

Scroll naar boven